Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Föräldrakurs, barn 11-17

Föräldrakurs för dig med barn/ungdomar i åldern 11-17 år.

Hur är det att vara tonåring? Hur är det att vara tonårsförälder? Vad kan vara viktigt att tänka på?

Funderar du också över dessa frågor ibland? Då är du välkommen till föräldragrupp i Vägledande Samspel/ICDP, ett samspelsprogram som utgår från relationen mellan dig och ditt barn. ICDP bygger på det positiva samspelet mellan barnet och dig som förälder/omsorgsgivare och att du som förälder känner ditt barn bäst.

Som stöd för att utveckla er relation använder vi tre dialoger och åtta samspelsteman. Under våra träffar ser vi möjligheter och lösningar och vi bygger vidare på det du som förälder redan gör som fungerar.

Under kursen diskuterar vi frågor som du som förälder har inför eller under tonårstiden. Vi kommer bl a att prata om de mest förekommande frågorna kring tonårshjärnan, känslor och kommunikation.

  • Du blir stärkt i föräldrarollen
  • Du blir uppmärksam på det positiva samspelet mellan dig och ditt barn
  • Du får redskap att förebygga konflikter
  • Du som förälder kan ta upp frågor kring ditt barn och föräldraskapet

Vi träffas vid sju tillfällen och går igenom grunderna i Vägledande Samspel/ICDP. Vi tar upp frågorna som du som tonårsförälder har, ser på filmer, diskuterar i smågrupper och ger praktiska tips till varandra.

Vi anpassar gruppen efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring rådande pandemi.


Plats: Familjecentrum i Forshaga
Datum: Tisdagar klockan 18-19.30 med start 13 oktober

Anmälan

Veronica Kindbom
E-post: veronica.kindbom@forshaga.se


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-09-29