Till startsidan
Till startsidan
Text där det står Kulturskolan. Bredvid ligger en stråke och en fiol.


Välkommen!

Är du nyfiken på att dansa jazzmodernt, spela gitarr eller piano, testa trumpet eller sjunga i kör? Eller vill du hellre spela fiol, lira saxofon, slagverk eller någon av våra andra kurser?

På kulturskolan erbjuder vi barn och unga mellan 6 och 19 år undervisning i dans, bild, instrument och sång. Vi har även vissa kurser som vänder sig till vuxna. Utöver de kurser som löper under hela terminen anordnar Kulturskolan även kortkurser i andra ämnen.

Undervisning sker individuellt och i grupp, antingen i kulturskolans lokaler på Forshaga Lärcenter eller på någon av kommunens alla skolor. Du kan också träffa oss på mötesplatsen Hubben i Forshaga.

Vad är StudyAlong?
StudyAlong är ett elev- och verksamhetssystem framtaget för Sveriges musik- och kulturskolor som består av kurskatalog och lärplattform med bland annat undervisningsmaterial.

Hur fungerar en intresseanmälan?
En intresseanmälan kan du göra när en kurs är fullbokad. Intresseanmälan gäller för innevarande termin, du måste alltså återanmäla dig varje termin om du fortfarande vill delta på kursen. När en plats blir ledig blir ni kontaktade av lärare.

En intresseanmälan är inte samma sak som en köplats.

Hur gör jag för att registrera mig på en kurs?
Registrera ett konto på www.studyalong.se/forshaga-reg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till dig som vårdnadshavare och ett till ditt barn. Är du vuxenelev, över 18 år, så registrerar du dig både som vårdnadshavare och som barn.

Hur anmäler jag mig till en kurs?
Du går in på kurskatalogen via följande länk: www.studyalong.se/forshaga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måste jag avanmäla mig när jag inte längre vill delta i en kurs?
Ja. Om du vill sluta i Kulturskolan behöver du säga upp din plats i StudyAlong.

Hur gör jag för att återanmäla mig?
Går du redan på kulturskolan behöver du återanmäla dig inför varje ny termin och betala ny terminsavgift. Detta gör du genom att logga in på ditt konto på www.studyalong.se, gå till Mina sidor och boka den kurs som där ligger som obokad och betala den. Då är du återanmäld.

Har du problem att registerar dig på StudyAlong, synpunkter om vår verksamhet eller har frågor om något annat är du alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss på e-postadress kulturskolan@forshaga.se eller via telefonnummer, 054-17 21 15. Våra telefontider är måndagar 9-12, onsdagar 11-12.30 och torsdagar 11-13.

Vill du kontakta en av Kulturskolans lärare hittar du deras kontaktuppgifter i menyn, under rubriken "Lärare".

Var finns Kulturskolan?

Kulturskolan hittar ni på Lärcenter i Forshaga och adressen dit är Malmgatan 2A, Forshaga.

Se Forshaga Lärcenter på karta

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av