Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Faderskap och föräldraskap

För att skydda barnets rättigheter är det familjerättens uppgift att se till att faderskap eller föräldraskap blir fastställt för barn som fötts eller ska födas av ogift mor i Forshaga kommun.

Hur går en faderskapsutredning eller föräldraskapsutredning till?

Lärande och arbetsnämnden får meddelande från Skatteverket att ett barn till en ogift mor är fött. Vi kallar föräldrarna till ett besök hos oss för att kunna fastställa faderskapet eller föräldraskapet. Utredningen skall göras skyndsamt och senast 3 månader efter det att barnet är fött. Vi gör utredningarna så skyndsamt som vi kan. I bland föds många barn samtidigt och då kan väntetiden bli lite längre, men aldrig längre än 3 månader.

Om ni har frågor om denna utredning, kontakta familjerättssekreterare.

Välkommen att kontakta handläggare på familjerätten under telefontid:

Johanna Rosenfeldt
Telefon: 054-17 20 15

Elaine Meinrad
Telefon: 054-17 23 47

Telefontider: Måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 08:30-09:30.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

 

Sidan uppdaterad:

2020-01-13