Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Skolfrånvaro

Om eleven är borta från skolan ofta påverkar det identitetsutvecklingen och de framtida livsmöjligheterna på ett negativt sätt.

Det blir svårare att nå skolans mål om eleven inte är i skolan. I skolan har eleven möjlighet att utvecklas tillsammans med andra, både i det gemensamma skolarbetet och genom umgänget med andra elever. Om man hittar bra kompisar i skolan kan de ge det stöd och bekräftelse man behöver.

Skolk kan bero på allt från morgontrötthet, problem med skolarbetet, att vara mobbad, ha svårigheter i det sociala samspelet, till att tonåringen oroar sig för en förälder som har problem.

Frånvaro från skolan är en signal om att allt inte står rätt till och ska alltid tas på allvar. Man behöver dessutom vara uppmärksam på om tonåringen missbrukar alkohol eller droger eller om det förekommer kränkningar och utanförskap.

 Källa: 1177.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-05-09 av

Vill du veta mer om skolfrånvaro?

Sidan uppdaterad:

2019-05-09